Så langt rækker din friværdi

Der er i gennemsnit over 650.000 kroner i friværdi i hver enkelt ejerbolig rundt om i landet - tjek her, hvor godt du kan leve af din friværdi som pensionist.

GENERELT

Rigtig mange danskere går i disse år på pension, og en del folkepensionister har en formue gemt i murstene. Det er svært at spise mursten, men for pensionister med ejerbolig og friværdi er det faktisk muligt. Det sker typisk gennem et såkaldt nedsparingslån, hvor du optager et lån i din bolig, som du løbende supplerer din indkomst med.

Lånet er typisk en kassekredit, som du løbende får udbetalt, og hvor renterne også bliver trukket fra, så du ikke skal have penge op ad lommen, men i stedet får et løbende beløb til at øge dit rådighedsbeløb med.

Penge & Privatøkonomi har fået BRFkredit til at beregne, hvor langt friværdien rent faktisk rækker. Har du eksempelvis 1 million kroner i friværdi, kan du over 10 år få udbetalt 7.200 kroner om måneden. Mens 2 millioner kroner i friværdi for eksempel kan give dig 5.000 kroner om måneden i 297 måneder – altså næsten 25 år. Se flere tal i grafikken på højre side.

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display