Realkreditten ripper dig

Selv om renten falder, så bliver det ikke billigere at være låntager hos realkreditinstitutterne. De sætter nemlig bidraget op.

GENERELT

Du skal ikke glæde dig for tidligt, når renten falder.

For rentefaldet bliver slugt op af realkreditinstitutterne, som sætter prisen op for at man kan låne penge hos dem – den såkaldte bidragssats.

Aldrig før i realkreditternes 200 år lange historie har vi haft en situation som nu, hvor bidraget er dyrere end selv boliglånet, skriver Berlingske Business.

- Det er aldrig set før, at bidraget er højere end renten. Det skyldes, at renten lige nu er helt enestående lav, og vi er i en helt speciel situation. Men det er næppe noget, der varer evigt, for før eller siden vil renten stige. Der er bare ingen, som kan sige, hvornår det sker, siger seniorøkonom i BRFkredit Mikkel Høegh.

De seneste måneder er bidragene typisk sat op med 0,1 procentpoint, men flere eksperter regner med, at flere prisstigninger er på vej.

Den udvikling får Forbrugerrådet til at efterlyse nogle retningslinjer for hvornår institutterne må hæve bidragssatserne.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display