Prisen på en skilsmisse

Mange danskere tror, at skilsmisser er en bekostelig affære - især hvis der skal advokat på. Men det, der koster, er uenigheder.

GENERELT

Mere end hver tredje skilsmisseramt mand har ikke fået nogen som helst form for rådgivning under sin skilsmisse. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Danske Familieadvokater.

Og af de mænd og kvinder, der er blevet skilt inden for de sidste fem år, har blot 21 procent fået decideret advokatbistand.

Hovedårsagen er bekymring for prisen hos advokaterne, men mange har en fejlagtig opfattelse af, hvor meget det koster. Ifølge Danske Familieadvokaters næstformand, Per Andreasen, kan du få meget skilsmisse for 10.000-15.000 kroner. Det er de besværlige og langtrukne sager, der sender advokatsalæret i vejret - og dem er der ikke så mange af.

»Folk tror, at de køber en samlet pakke og binder sig til én advokat. Men det er en misforståelse. Du betaler løbende og kan til enhver tid skifte advokat eller helt stoppe med at bruge flere penge på advokatbistand,« siger Per Andreasen.

Uenighed koster dyrt
Den erfarne familieadvokat har rådgivet i mange skilsmissesager og fortæller, at nogle klienter kan nøjes med et par møder. Det er misforståelser og uenigheder, der koster advokattimer, og så er det omkostninger til retssager, hvis parterne ikke kan blive enige.

»En skilsmisse kan koste alt fra 1.000 til 100.000 kroner. Nogle sager ordnes på få ekspeditioner, andre tager flere år. Mange par tror, de er enige om fordelingen, når de går fra hinanden, men det er de ofte ikke, når det kommer til stykket. Misforståelser og uenigheder kan forhale selv en simpel sag og gøre den dyrere,« siger Per Andreasen.

Læs HER, hvor skilsmissen typisk løber op i pris.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display