Prisen for magten

Bjarne Corydon har været finansminister i knap ni måneder. Men den 39-årige familiefar til fire har brugt de sidste syv år på at kæmpe Socialdemokratiet tilbage for bordenden i dansk politik, og prisen har været absurde arbejdstider, missede børne - fødselsdage og et 24 timers forhold til sin telefon.

GENERELT

Bjarne Corydon stopper midt i et skridt på vej op ad stentrappen. I sit mørke jakkesæt snurrer han rundt på hælene, og de rolige bevægelser fra før bliver nu afløst af småløb ned ad trappen, henover fortovet og til sidst et lille stykke ud i morgentrafikken foran Christiansborg – imens han hele tiden holder sit slips ind til den hvide skjorte.

Ude på asfalten indhenter han en let trillende sort BMW. Den stopper, og Bjarne Corydon åbner bagdøren og læner sig indenfor med det ene knæ hvilende på bagsædet. Øjeblikket efter er han igen på vej op ad stentrappen ind til finansministeriet.

»Jeg havde glemt min telefon. Det er min livline,« siger Bjarne Corydon, da han lidt senere byder indenfor på sit kontor med udsigt direkte til Christiansborg ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display