Pres på lejeboliger giver medvind til investeringsejendomme. Sådan kan private investorer udnytte tendensen til at score høje afkast.

Der er solid bund under investeringsejendomme i København og Aarhus. Lejepriserne ser nemlig ikke ud til at falde foreløbig – dertil er efterspørgslen på lejeboliger i de to byer for stor. Det har fået de institutionelle investorer til øge deres ejendomsinvesteringer markant. Få seks ekspert-tips, der baner vejen for din succes som privat ejendomsinvestor her.

Annonce

GENERELT

Modtag en let læst guide til investeringsejendomme

Markedet for investeringsejendomme vil fortsat være et godt sted at være i de næste mange år, konkluderer en rapport fra Nybolig Erhverv. Efterspørgslen på lejeboliger i de to byer, der med tiltagende urbanisering øges, er nemlig markant større end udbuddet, og det lægger en solid bund under lejepriserne.

Selv med den fortsat store byggeaktivitet i de to byer vil det være yderst vanskeligt at imødekomme boligbehovet. I hele hovedstadsområdet er der f.eks. behov for ca. 10.000 nye boliger om året, mens der aktuelt bliver bygget 3000 til 4000 årligt.

”Har man ikke brug for en ultra-likvid investering, men et robust alternativ til aktier og obligationer, er der god ræson i at placere en del af sine midler i bolig-ejendomme med stabile lejeindtægter."
- Oliver Peters, investeringsdirektør i Koncenton.

Det er med til at gøre udlejningsejendomme til en god forretning, siger Oliver Peters, der er investeringsdirektør i Koncenton. Selskabet udbyder ejendomme til private og selskabsinvestorer med fokus på boligejendomme i København og Aarhus. Projekterne starter ved 750.000 kr. og ud over en række stordriftsfordele, drager investorerne nytte af, at Koncenton varetager alt i forbindelse med udlejning, renovering og administration.

Få Koncentons intropakke til ejendomsinvesteringer med årlige afkast på 9-10%

København og Aarhus drukner i nye indbyggere
Tal fra Danmarks Statistik viser, at Københavns Kommune hver dag vokser med 30 mennesker, og sidste år oplevede man en befolkningsvækst på 11.000 nye indbyggere i hovedstaden. I Aarhus tager man hver dag imod 14 nye indbyggere, og alene i 2016 voksede smilets by med 5.045 aarhusianere.

Samtidig viser en ny prognose fra Danmarks Statistik, at urbaniseringen vil accelerere de næste 30 år, hvor det anslås, at Storkøbenhavn sammen med Aarhus, Aalborg og Odense vil få 560.000 nye indbyggere. Samlet set indikerer det en udvikling, hvor der fortsat vil være pres på lejeboliger i de store byer.

Dyre aktier og lavtforrentede obligationer lægger pres på investorerne
Det uvante rentemiljø har ikke alene gjort det billigere at låne penge til f.eks. fast ejendom. Det har også reduceret afkastet på bankindeståender, statsobligationer og realkreditobligationer til et meget lavt niveau. F.eks. giver en dansk statsobligation ifølge Danmarks Statistik i dag en effektiv rente på 0,3 pct.

En reaktion hos investorer herpå har gennem en årrække været at opjustere andelen af aktier i deres porteføljer, hvilket dog samtidig øger eksponeringen mod de rutsjeture, aktiemarkederne til tider byder på.

Det kan, ifølge Oliver Peters, være en risikabel strategi, da vi nu har haft 99 måneder med et såkaldt bull market med stigende aktiepriser, hvilket er den næstlængste periode siden 2. verdenskrig. Effekten heraf er, at prisen på aktier i dag er tæt på fordoblet i forhold til det gennemsnitlige niveau, hvis man måler på, hvad man betaler pr. indtjeningskrone.

Ejendomme udbalancerer risiko
Vil man nedbringe risikoen i sin portefølje kan investering i boligudlejningsejendomme være en god mulighed med et fornuftigt forhold mellem afkast og risiko påpeger Oliver Peters. Han fortsætter.

"Boligejendomme stiger og falder i pris over tid, men kigger vi f.eks. tilbage på lejepriserne i København og Aarhus under finanskrisen var disse mere eller mindre upåvirkede. Det er de stabile, løbende indtægter, som nu trækker et stigende antal investorer mod ejendomme."

Koncentons miniguide til at investere i udlejningsejendomme

  • Vælg en ejendomstype, der matcher din risikoprofil
  • Undersøg område og lokalplan grundigt inden du vælger beliggenhed
  • Udarbejd et komplet budget med udgifter og indtægter
  • Indhent flere finansieringstilbud og vælg lånetype ud fra din tidshorisont
  • Overvej om du vil investere på egen hånd eller via investeringsforening

Hent den komplette guide til ejendomsinvestering her

Om Koncenton
Koncenton tilbyder solide ejendomsinvesteringer i Danmarks største byer med stabile udbytter, gode opsparinger og høj sikkerhed. Vi er specialister i at skabe værdi for vores kunder ved at investere i og udvikle boligudlejningsejendomme med de bedste beliggenheder i Danmarks metropoler.
Vores projekter henvender sig til private og selskabsinvestorer, som ønsker fornuftig formuevækst gennem en solid ejendomsopsparing  - uden selv at skulle stå for vedligeholdelse og administration.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display