Pres en halv million mere ud af din pension

Hvis du selv placerer din pensionsopsparing i billige fonde i stedet for at lade banken administrere pengene i puljer, kan du rask væk få hundredtusinder af kroner mere ud af opsparingen.

GENERELT

I mange år har bankernes pensionspuljer været et godt og billigt alternativ til de traditionelle pensionsselskaber, når det gælder opsparing til alderdommen. Det anslås, at mere end en million danskere har placeret penge i såkaldte bankpuljer i landets pengeinstitutter, men måske er det på tide at undersøge nye muligheder for en billig og alternativ pensionsopsparing.

En analyse fra rådgivningsfirmaet BEDSTpension konkluderer nemlig, at det i flere banker er blevet flere hundrede tusinde kroner dyrere at lade banken passe på ens pension, og derfor har Penge & Privatøkonomi undersøgt en anden mulighed for de danskere, der selv har store frihedsgrader over deres pensionsopsparing: Gør det selv-opsparingen. Pengene investeres ganske vist stadig via banken, men du tager selv ansvaret for investeringerne i stedet for at betale banken dyre summer for det ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display