Populært lån bliver lukket

De nervøse træk på det globale finansielle marked lukker fra i morgen, tirsdag, fem procent fastforrentet 30-årigt lån.

GENERELT

Man kan tabe, selvom man er populær. Det må et populært lån nu sande.

Hjemmesiden dinepenge.dk skriver, at danske låntagere fra tirsdag morgen ikke længere har mulighed for at vælge et fem procent fastforrentet 30-årigt lån med afdrag. Det oplyser Realkredit Danmarks cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig.

Kursen på obligationerne bag lånet har mandag bevæget sig over kurs 100. Dermed lukkes der tirsdag for tilbudsgivning i det populære, fastforrentede lån.

“Umiddelbart virker det en smule paradoksalt, at 5 procent med afdrag lukker, når vi så sent som i torsdags oplevede en renteforhøjelse fra den europæiske centralbank, og at centralbankchef Trichet samtidig varslede, at vi formentlig ikke har set den sidste rentestigning i denne omgang,” siger Christian Hilligsøe Heinig.

Kursen på obligationerne skyldes i denne omgang dårlige arbejdsmarkedstal fra USA i fredags. Det pustede til investorernes frygt for, at den økonomiske genopretning er ved at løbe af sporet.

Investorerne søger derfor mod det sikre, og det betyder stigende efterspørgsel efter de danske realkreditobligationer med rentefald til følge.

Den nuværende tvivl om den økonomiske fremtid kan dog føre til flere op- og nedture den nærmeste tid.

Derfor kan lånetilbud komme i spil igen inden for den nærmeste fremtid.

Kilde: Dinepenge.dk

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display