Pengenød: Vi springer udsalget over

Danskerne har ikke planer om at gå shop amok, når varerne sættes ned til udsalget. Faktisk holder vi igen.

GENERELT

40-70 procent trækkes fra prisen. Halv pris på alle varer i butikken. Tag tre – få den billigste gratis.

Idérigheden i butikkerne er stor, når kunderne skal lokkes ind til udsalget – men danskerne står ikke på spring for at tømme pengepungen på gode tilbud. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for MasterCard.

Faktisk har færre end hver tredje dansker faktisk tænkt sig at gå på udsalgsjagt. Og dermed ser det ikke ud til, at butikkerne skal håbe på mersalg ad den vej.

Og op mod hver anden dansker har helt tænkt sig at droppe udsalget, mens 21 procent endnu ikke har bestemt sig.

Men når vi går på udsalg, er det især tøj og tilbehør, som står på indkøbslisten. Hele 85 procent af danskerne er på udkig efter en ny tasker, sko, smykker og tøj.

Danskerne vil helst betale med betalingskort, når de shopper. Næsten syv ud af 10 vil helst betale med kreditkort eller debetkort, mens kun omkring hver tiende dansker ønsker at betale kontant.

- Betalingskort gør det mere overskueligt for den enkelte at følge sit forbrug og få overblik over sin privatøkonomi. Færre kontanter er samtidig også fordel for forretningerne, siger Arne Rasmussen, landeansvarlig for MasterCard Danmark.

Sidste efterår fik butikkerne mulighed for at lægge gebyr for alle betalinger med kreditkort over på kunderne. Men det får næsten hver femte dansker til at droppe deres køb, hvis de skal betale et gebyr for at bruge kortet.

Og Arne Rasmussen kan godt forstå, at danskerne ikke vil betale gebyrer:

- De har allerede én gang betalt for deres kreditkort i form af det årlige gebyr, de betaler deres bank. Gebyrerne gør, at det bliver dyrere for forbrugeren, og forretninger risikerer at gå glip af omsætning, siger han.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display