Penge er tabu blandt kvinder

Ny undersøgelse viser, at kvinder opfatter økonomi som et særdeles privat anliggende, veninderne ikke skal indvies i.

GENERELT

Danske kvinder bryder sig ikke om at tale om penge, når de taler med veninderne, viser ny undersøgelse, som YouGov Zapera har foretaget for Eurocard.

Undersøgelsen dokumenterer, at kvinder opfatter økonomi som en privatsag:

  • 54 % af kvinderne tilkendegiver, at de slet ikke eller kun i mindre grad taler økonomi med deres venner/veninder
  • 63 % af kvinderne tilkendegiver, at de ikke har lyst til at indvie andre i økonomien – det er et privat anliggende
  • 21 % af kvinderne tilkendegiver, at de synes det er kedeligt at snakke økonomi

 

Pengesnak er tabu

Sociolog Eva Steensig fra Lighthouse Cph forklarer det med, at pengesnak stadig er tabu blandt de konsensus-søgende kvinder:

“Vi er rigtigt gode til at vige udenom, når der er emner, der kan være lidt konfliktfyldte. Og økonomi er et decideret minefelt at bevæge sig ind på, da det pludselig kan skabe stor afstand veninder imellem, hvis man f.eks. ikke tjener det samme og dermed heller ikke har de samme muligheder på nogle områder.

Dermed ikke sagt at kvinder ikke markerer sig over for hinanden. Vi gør det bare mere subtilt, f.eks. ved at købe bestemte ting, der signalerer, at vi har økonomien i orden, uden at vi behøver at sige det eksplicit," siger Eva Steensig.

Eva Steensig opfordrer generelt kvinderne til at tale økonomi med hinanden på lige fod med alle andre emner, som de deler med hinanden. Hun mener, at kvinderne skal bruge hinanden som økonomiske sparringspartnere, fordi det både kan hjælpe dem på jobbet og i privatlivet.

De økonomiske spørgsmål, som kvinderne opfatter som en privatsag er bl.a. bank- og lønforhold, forsikringer, pension, hus- og bilkøb.

Så det er ikke det, der bliver talt om, når der drikkes café latte med veninderne.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display