Pas på! Nyt svindler-firma hærger nettet

Yasmina-elektronik.dk er frataget e-mærket efter kun 42 dage, og der advares mod at handle ved firmaet.

GENERELT

Hvis du overvejer at købe elektronik på nettet fra yasmina-elektronik.dk, bør du nok stikke dankortet tilbage i tegnebogen igen.

I hvert fald har firmaet fået frataget det såkaldte e-mærke, som er den danske mærkningsordning for sikker nethandel.

- Vi har aldrig oplevet noget lignende, siger chefjurist hos e-mærket, Caroline Appleyard.

Allerede 10 dage efter at yasmina-elektronik.dk fik udstedt sit e-mærke, begyndte de første forbrugerhenvendelser at tikke ind hos e-mærket. Og efter 42 dage er mærket altså blevet taget fra firmaet igen.

- Vores forbrugerhotline bugnede med henvendelser fra fortvivlede forbrugere, der ikke havde modtaget deres varer inden for den angivne leveringstid, og heller ikke kunne komme i kontakt med netbutikken, fortæller Caroline Appleyard.

Straks efter de første henvendelser tog e-mærket kontakt til yasmina-elektronik.dk, men end ikke e-mærkets jurister kunne i flere uger komme i kontakt med netbutikken.

Telefonen blev ikke taget, og mails blev ikke besvaret.

- Der er jo virkelig noget galt, når vi som mærkningsordning heller ikke kan få hul igennem, siger Caroline Appleyard.

Selvom hjemmesiden stadig reklamerer med, at man er godkendt af e-handelsfonden, så er det misbrug af e-mærket, hvilket giver bøder.

Alle kunder, som er kommet i klemme hos yasmina-elektronik.dk, vil blive hjulpet videre i processen af e-mærkets jurister, fortæller Caroline Appleyard.

For at blive e-mærket skal en netbutik følge e-mærkets særlige retningslinjer for god e-handel samt gældende dansk lovgivning, der primært indbefatter forbrugeraftaleloven, markedsføringsloven, e-handelsloven, købeloven, persondataloven og aftaleloven.

E-mærket har omkring en håndfuld sager om året, hvor man fratager firmaer den eftertragtede mærkning.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display