Pas på hælervarer på internettet

Du kan blive skyldig i hæleri, selvom du ikke har stjålet varen.

GENERELT

Hun er tekstildesigner, han var indtil for nylig­ den øverste chef for møbelgiganten Habitat­. Sammen har parret Maj Ravnbøl og Jens Nordahl Ravnbøl fundet et hjem i London, hvor de har ombygget et typisk engelsk hus fra 1810 til en yderst moderne og sprælsk indrettet base for dem og deres tre børn.

Indretningen fortæller historien om en familie­ med baggrund i flere lande. Her er kunst fra Holland, dansk design, italienske sofaer og køkken, tysk spisebord og engelsk tapet og service.
– Vi faldt for husets gamle og hyggelige stemning, men var enige om, at vi ville lave en del om, for at huset kunne leve op til vores moderne krav. ­­Vi endte så med den mest ekstreme grad af ombygning, da det ene førte det næste med sig, siger Maj Ravnbøl.

Boligen havde blandt andet syv typer varmeapparater og et lignende antal forskellige stikkontakter. Under tæpper og kit dukkede ormstukne trægulve op. Der var et virvar af paneler, tre forskellige systemer til at styre varme og vand, og i det hele taget bar huset, der er en tidligere drenge­skole, præg af at have været stærkt forsømt i et par hundrede år.

Projektet har være fælles for parret, Maj Ravnbøl har et fyldigt engelsk ordforråd på byggefronten og har haft den daglige kontakt med håndværkerne, mens Jens Nordahl Ravnbøl har været med til at inspirere Maj Ravnbøl til at interessere sig for indretning.

Parret har bevaret væggenes hældning i køkkenet og de forskellige paneltyper rundt om i huset, de har rekonstrueret stuk, og de har undladt at udskifte de gamle døre, selv om dørknopperne sidder i lav hoftehøjde. – Man kan blive ved og ved i sådan et gammelt hus. Vi kunne også have revet alle lofter ned og sat nye op, skiftet dørene og meget andet, men vi satte grænsen ved charmen.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display