Pas på dine internetvaner

Dine spor på nettet siger meget om, hvem du er - men også hvad du vil betale.

GENERELT

Når du handler på nettet, afhænger prisen på dine varer af, hvilke hjemmesider du besøger. Det indikerer en spansk undersøgelse foretaget af mobilselskabet Telefonica og et universitet i Barcelona.

Forskerne oprettede en række forbrugere, som accepterede cookies. Cookies er de små programmer, der bliver installeret på din computer, når du besøger diverse sites. På den måde blev det registreret, hvilke hjemmesider hver enkelt computer tidligere havde besøgt. Forskerne skabte en række fiktive brugere, som besøgte hjemmesider med dyre varer, men også mere prisbevidste forbrugere. Det gav et stort udslag.

En google-søgning på hovedtelefoner gav for eksempel fire gange dyrere forslag til luksuskunden end til lavbudgetkunden. Samme tendens viste en søgning på hotelværelser.

Ud over søgehistorikken undersøgte forskerne også, om der var geografiske forskelle. Her var ingen massive forskelle. Den eneste varegruppe, der for alvor skilte sig ud, var e-bøger på hjemmesiden Amazon.com. Her svingede prisen hele 166 procent afhængigt af, hvilket land du købte fra. 

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display