Overlæger bør gøre rent

Kun sort rengøringshjælp kan betale sig, hvis du ønsker at arbejde i stedet for at gøre rent i hjemmet.

GENERELT

Selv den velbetalte overlæge må ned på knæ og skure badeværelsesfliserne. Det viser Penge & Privatøkonomis regnestykke i forhold til, hvor meget du skal tjene, før det betaler sig at ansætte rengøringshjælp og selv blive på jobbet i stedet. Resultatet er nedslående, hvis du hellere vil være på arbejde end gøre rent. Beregningerne viser nemlig, at månedslønnen skal op i nærheden af 70.000 kroner, før det betaler sig at ansætte rengøringshjælp.

En overlæge tjener i gennemsnit 732.000 kroner om året. Det fordeler sig på 1.327,5 arbejdstimer på hospitalet, hvilket svarer til en timeløn på 551,41 kroner. Det betyder, når marginal skatten – afhængigt af din kommune – ligger på cirka 55 procent, at overlægen statistisk set får udbetalt 248,13 kroner for en times ekstra arbejde. En gennemgang af priserne for rengøringshjælp viser, at det stort set er umuligt at opdrive privat rengøring til så lav en pris – i hvert fald hvis det skal være med regning.

Den teoretiske beregning bliver dog anderledes efter ændringerne i skattefradraget, hvor du får et ligningsmæssigt fradrag på maksimalt 15.000 kroner om året.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display