Nu skal du have nyt Visa/Dankort

Bankerne har udskudt en beslutning om løbetiden på et Visa/Dankort, og det betyder en ekstraregning til bankkunderne på 15 millioner kroner.

GENERELT

“En lige så stor udskiftning, som da billedet forsvandt fra dankortet.”

Sådan karakteriserer Danmarks største Dankort-producent, Oberthur, kortombytningen. Alle danske Visa/Dankort udløber nemlig senest i år 2012. Selv nyudstedte kort har kun en løbetid på et år.

“Vi får mere tryk på vores kapacitet, end vi har i dagligdagen,” siger salgschef i Oberthur Niels Henrik Andersen og bebuder, han skal ansætte ekstra folk til opgaven.

Det er bankerne, der har skulle tage en såkaldt branchebeslutning om, hvor lang løbetid dankortene skulle have.

Da dankortet med chip blev indført for syv år siden, besluttede de, at alle kort skulle udløbe i 2012, og inden da ville man tage en ny beslutning om, hvor lang løbetid et Visa/Dankort skal have. Men den beslutning har ladet vente på sig.

Det er nemlig først for ganske nylig blevet besluttet, at de skal løbe i fire år, og derfor udløber kort, der bliver udstedt i øjeblikket, om bare et år.

“Den her overgangsperiode med en lidt kortere løbetid, havde vi jo selvfølgelig gerne set var endnu kortere, end den er blevet,” siger Søren Winge pressechef i Nets – det tidligere PBS.

De mange dankort med kortere løbetid giver bankerne – og dermed kunderne – en ekstraregning på mindst 15 millioner kroner.

“Hvis vi havde haft denne beslutning klar for 2-3 år siden, så ville vi kunne have lavet en glidende overgang,” medgiver Søren Winge.

I stedet vil alle indehavere af et Visa/Dankort få et brev efter sommerferien eller i løbet af 2011 med et nyt kort, de skal aktivere.

En udskiftning af alle 3,4 millioner Visa/Dankort koster 85 millioner kroner for bankerne.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display