Netværk dig til dit næste job

Netværk er blevet et gennemgående mantra i jobsøgning. Men hvordan bærer du dig egentlig ad med at bruge tidligere kolleger, venner og andre bekendte til at få drømmejobbet? Mød tre mænd, der har brugt netværket til at få deres stillinger, og lær, hvordan du selv bedst skaffer dig job gennem uformelle netværk.

GENERELT

Jeg fik jobbet gennem mit netværk.« Har du også hørt den sætning flere gange fra personer, der netop har landet det fede job – og måske ærgret dig over, at du ikke hørte om netop den stilling? Så er du nok ikke alene, for netværk bliver en stadig vigtigere faktor, når stillinger bliver besat.

Tal fra Danmarks Statistik fra november 2012 viser, at 23 procent af personer med en lang videregående uddannelse, som begyndte i deres nuværende job inden for det seneste år, havde fået det gennem netværk. Siden 2007 er tallene steget markant. Og en undersøgelse blandt Djøfs medlemmer viser, at godt halvdelen af de privatansatte angiver, at deres netværk i nogen eller høj grad har medvirket til, at de fik deres nuværende job ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display