Mindre pension - mere bolig

Vinderen af Penge & Privatøkonomis store økonomitjek fra Finanshuset i Fredensborg til en værdi af 20.000 kroner blev et ægtepar fra Snekkersten. Gennemgangen af deres økonomi viser, at de bør sætte turbo på opsparingen i boligen og fokusere mindre på pension.

GENERELT

Ønsker du at spare mere op til ­pensionen,er den officielle pensionsopsparing ikke altid den bedste mulighed. Skattefordelen er nemlig stærkt overdrevet, og ser du dig godt for, kan der være bedre mulighed for et skattefrit afkast andre steder i privatøkonomien.

Det har ægteparret Mette og Michael Krogh fra Snekkersten erfaret efter et økonomitjek udført af Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg. Han stillede servicetjekket gratis tilrådighed som led i en konkurrence i Penge og Privatøkonomi, hvor næsten 2.500 mennesker deltog.

Mindre i pensionsindbetaling
Selv om der hverken i det daglige forbrug eller på familiens bankforretninger var penge at hente, bar mødet med rådgiveren alligevel økonomisk frugt. Michael Krogh havde af sit pensionsselskab fået at vide, at alt var »helt efter bogen« med hans pensionsindbetaling på 30 procent af lønnen. Men den melding fik Kim Valentin hurtigt sået tvivl om ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display