Meyers spildte mælk

I 2008 havde Claus Meyer en omsætning på 450 millioner, men kun et overskud på 2 millioner kroner. Hans madimperium tjente ikke de penge, det kunne. I dag er over­skuddet tidoblet. Manden bag det hele græder dog ikke over de spildte økonomiske chancer - drivkraften har været andet end penge.

GENERELT

Claus Meyer er ikke typen, der efterlader små mærker fra forsigtige fortænder i et æble. Han har en mere sulten tilgang og konstaterer, at det er et dansk Jonagold, før han åbner munden på vid gab. Næsen må læne sig let til venstre. På den måde kan tænderne få ordentligt fat om en bid så enorm, at dele af den lægges på lager i den bulnende venstrekind.

Madelskeren spiser æblet, fordi fotografen beder ham om det, og han agerer lige så afslappet og upåvirket, som stod han hjemme i køkkenet på Frederiksberg og kogte pasta til sine børn. Meyer står dog her i Lyngby ved sit storstilede madprojekt Meyers i Lyngby. Et øjeblik bliver han distraheret af en forbipasserende og holder inde med tyggeriet. Så hvisker han: »Var det Kjeld Heick?«

At andre forbipasserende glor på Meyer, tager kokken med stoisk ro. Lige siden han i 1991 debuterede som Danmarks Radios hus-kok i programmet Meyers Køkken, har han vist sit ansigt igen og igen. Han har kokkereret i ufattelige mængder – på tv, på restauranter, på hoteller – udendørs og indendørs, i fængsel og i frihed. Han har udgivet flere stakke af kogebøger og stået i spidsen for nævn, råd og foreninger med det formål at fremme den gode smag. Han har stiftet så mange virksomheder, at han kommer til at kalde dem projekter. Alt sammen med det ene ønske for øje: at drive danskerne ud af det kulinariske mørke ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display