Medieordfører: For dumt, Kenneth Plummer

Det er for dumt, at DR's generaldirektør Kenneth Plummer har tilbudt en journalist fortrolige oplysninger, mener Socialdemokraterne.

GENERELT

Det er aldeles usmart, at Danmarks Radios generaldirektør Kenneth Plummer har leget bytte-bytte-købmand med en journalist.

Det holder ikke, at sælge fortrolige oplysninger om den statslige mediegigant for at holde detaljer om sit privatliv hemmeligt. Så kontant er kritikken fra Socialdemokraterne.

“Det er meget dumt gjort, det er en dum handling. Det skal han naturligvis ikke gøre. Han har gjort det i fortrolighed, og der er nogle omstændigheder i denne byttehandel, som vi ikke kender. Grundlæggende er det meget dumt, at lave en handel med fortrolige oplysninger i Danmarks Radio for ikke at få omtalt sit privatliv,” siger Mogens Jensen, der er medieordfører i Socialdemokratiet.

Mogens Jensen vil dog ikke spekulere i en eventuel konsekvens for Kenneth Plummer. Det er helt op til mediegigantens bestyrelse at tage stilling til om sagens alvorlighed, og om generaldirektøren har handlet lidt for meget med interne oplysninger.

“Det er en forkert handling, når man sidder på en post, som Kenneth Plummer gør. Jeg er dog tilfreds med, at Kenneth Plummer nu kommer med den redegørelse i sagen, som bestyrelsesformand Michael Christiansen har bedt om. Det er så op til Danmarks Radios bestyrelse at tage stilling til, hvad der så skal ske i sagen,” siger Mogens Jensen.

Det er journalist Kurt Lassen, som har skrevet Kenneth Plummer biografien “Plummer – Summen af kardemommen”, der har afsløret, at generaldirektøren har forsøgt at gøre en handel med fortrolige oplysninger.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display