Manden i det talende jakkesæt

Henrik Drusebjerg er altid tilgængelig. I 2011 var han landets femtemest citerede økonom, hvilket giver Nordeas seniorstrateg en plads i frontlinjen, når de komplekse knuder på de finansielle markeder skal fortolkes. Helst på under 90 sekunder. Alligevel er det længden på hans skæg, der skaber størst opmærksomhed.

GENERELT

Den sidste torsdag i november 2009 bliver Henrik Drusebjerg ringet op af en journalist. Dubai er pludselig kommet i voldsomme økonomiske vanskeligheder, og det vil reporteren i den anden ende gerne have en kommentar til. Henrik Drusebjerg svarer, at han på stående fod ikke har den store viden om problemerne i det arabiske emirat, men hvis det kan vente en times tid, kan han nok stampe noget op af jorden. Journalisten takker. Drusebjerg er langt fra den første, han kontakter.

Som lovet får Henrik Drusebjerg indsamlet informa­tion, vender tilbage til journalisten og svarer på nogle få spørgsmål om Dubai. Resten af weekenden er tele­fonen lagt ned. Utallige udtalelser til verdens dagblade samt 36 radio og tv-interview til blandt andet argentinsk og sydafrikansk tv bliver resultatet af en times research og hjælpsomhed fra Henrik Drusebjergs side ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display