Lyset i gældsmørket

For blot fem år siden sad Ernst Jønsson og hans kone med havudsigt, en fed bankbog og et firma med over 50 ansatte. I dag bor de i en fireværelses lejlighed i Ishøj med et rådighedsbeløb som et par på kontanthjælp. Vejen ud af mørket hedder gældssanering.

GENERELT

Brevet fra banken kom som et lyn fra en klar himmel. De ville gerne se nogle nye budgetter for virksomheden Jønsson Grafisk. Det kom bag på ejeren, Ernst Jønsson, der ellers netop var i gang med at opkøbe endnu en virksomhed inden for trykkeribranchen, som han havde over 25 års erfaring med. »Vi forstod det ikke, men efterhånden gik det op for os, at vores bank ville smække kassen i. Vi troede, at vi havde opbakning fra vores bank, som vi havde haft et godt forhold til, men det havde vi ikke,« siger Ernst Jønsson.

Derfor gik hans virksomhed i betalingsstandsning i november 2008. Det var længe siden, at han havde prøvet at være på spanden, for gennem årene havde han oparbejdet en virksomhed, som gav overskud. Desuden havde han haft held med nogle ejendomshandler, som gav store gevinster ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display