Lotto er spild af penge - derfor bør du lade være

GENERELT

Danske Spil er en guldgrube. For staten altså. Hvert år ødsler vi hver især 2.000 kroner væk på tipskuponer, skrabelodder og Lotto, som delvist havner i regeringens skattekiste. Og det, selv om du i snit skal spille Lotto i 16.000 år, før du rammer de syv rigtige tal, der gør dig til millionær.

Vi har set på gevinstchancerne for landets mest populære lotterier og et enkelt skrabelod – og de er forsvindende små. Derfor må moralen også være, at dine penge er spildt på spil. Sæt hellere gambling-budgettet på aktier. Den anden konklusion er, at Klasselotteriet er det bedste bud, hvis du gør dig forhåbninger om at opleve jackpottens lyksalige rus en dag i indeværende årtusinde.

Her er 47,87 procents chance for en gevinst, hvis du køber et lod for et år, og chancen for at ramme jackpot – og trække to millioner danske kroner hjem – er 0,005 procent. Ikke særligt opmuntrende, men stadig 673 gange større end chancen for førstepræmien i Onsdags Lotto, der kun anes i sjette decimal.

Den laveste gevinstchance i hele feltet tilhører Joker, der sandt at sige kun koster en 10’er, men derimod heller ikke kan præstere andet end én sølle udbetaling per 100 lodder.

Tags

Cxense Display