Lev af din milliongevinst

Hvor meget skal du vinde i Lotto, før du kan leve af gevinsten resten af livet? Få svaret på, hvor mange nuller du skal håbe på i forhold til, om du er 30, 40 eller 50 år.

GENERELT

Din chance for at løbe med førstepræmien i Lotto er ifølge Danske Spil på 1:8.347.680. Du skal altså have heldet med dig, hvis de syv kugler skal lande på netop dine tal - hvis du derudover håber på, at gevinsten frigør dig fra et fast job, skal udbetalingen have en vis størrelse.
Arne Lenstrup er såkaldt millionærrådgiver hos Danske Spil. Her hjælper han vindere med en gevinst på over 1,5 millioner kroner med, hvordan pengene kan investeres, og hvilke forandringer præmien giver. Han sidder oftest over for vindere, der skal administrere en gevinst på mellem 5-10 millioner kroner, og her får han ofte spørgsmålet: kan vi leve af det her? »Det kommer naturligvis an på den ønskede levestandard,« lyder svaret fra millionærrådgiveren.

Største gevinst

Ifølge Danmarks Statistik er det gennemsnitlige forbrug for en familie på fire på cirka 34.500 kroner. Hvis du kan nøjes med den levestandard, viser Penge & Privatøkonomis beregninger, at du kan sige farvel til arbejdspladsen, hvis du vinder cirka 11 millioner kroner som 30-årig, 8,5 millioner kroner som 40-årig og 5,5 millioner kroner som 50-årig. Præmier i den størrelsesorden kan med et minimum af risiko sættes ind på en bankkonto til en rente på 2,5 procent om året - så kan du tære på millionerne, indtil du bliver pensioneret som 65-årig.

Når Arne Lenstrup sidder foran de heldige millionærer, prøver han på samme måde at brække gevinsten ned i mindre dele. Først bliver udgiften til opfyldelsen af folks drømme trukket fra, hvilket typisk er køb af fast ejendom. Dernæst bliver de forskellige investeringsmuligheder med risiko og afkast diskuteret, og til sidst bliver beløbet fordelt på månedsbasis. »På trods af at folk nogle gange kan leve af deres gevinst, er det sjældent, at de stopper med at arbejde. Folk går gerne ned i tid. Dem, der stopper med at arbejde, er typisk tæt på pensionen,« siger Arne Lenstrup, der har 38 millioner kroner som det højest beløb, han har rådgivet om.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display