Lene Espersen får lang næse

Et enigt Finansudvalg har netop givet Lene Espersen en stor næse for hendes rolle i sagen om privathospitaler.

GENERELT

Der er ingen slinger i valsen, Folketingets Finansudvalg giver Lene Espersen en såkaldt næse i form af kraftig kritik for hendes ageren i sagen om overbetaling til privathospitaler. Det er stærkt kritisabelt, at Lene Espersen ikke svarede fyldestgørende i Folketinget, mener et enigt finansudvalg.

“Det er en kraftig kritik, selvfølgelig er det det, fordi det er vigtigt for os altid at have sikkerhed for, at ministre, når de svarer på spørgsmål i Folketinget, altid svarer fyldestgørende og korrekt. Man kan sige, at det er en tilståelsessag, for udenrigsministeren har skrevet et brev til Folketingets formand, hvor hun skriver, at der på et punkt ikke er svaret fyldestgørende,” siger Finansudvalgets formand, Kristian Thulesen Dahl (DF).

Selvom oppositionen gerne ville have givet Lene Espersen en endnu større næse, er det et enigt finansudvalg, der udtrykker kritikken. Udvalget mener, at udenrigsministeren har balanceret på kanten af ministeransvarsloven.

“Vi er blevet enig om at bruge en formulering om, at det ikke er i tråd med ministeransvarsloven. Det er fordi, det er det, vi synes sagen kan bære. Vi mener ikke, at vi kan trække sagen videre, for det er fuldt belyst, hvad der er foregået,” siger Kristian Thulesen Dahl.

På trods af en lang næse og hårde ord, så har en fyring på gråt papir til Lene Espersen ikke været et tema for Finansudvalget, som betragter næsen som sagens punktum.

“Vi udtaler ikke mistillid til udenrigsministeren med vores beretning, vi udtaler en kraftig kritik, men det er en kritik i den hårde ende. Det er det, fordi vi indskærper, at når ministre optræder i Folketingssalen, så skal de svare fyldestgørende og korrekt,” siger formanden.

Kristian Thulesen Dahl sagde i går, at kritikken af Lene Espersen ligger på syv til otte på en skala, hvor ti er lig med ministerfyring.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display