Lænket til jobbet? Tag dig godt betalt

Med det nye job følger tit en bred vifte af snærende klausuler, der kan begrænse dine karrieremuligheder, den dag du ikke længere er i virksomheden. Så sæt dine underskrifter med omtanke - og kræv noget den anden vej.

GENERELT

Det her er mit drømme-job, og jeg skal absolut ingen steder de næste mange år. Så jeg skriver da gladeligt under på en ordentlig stak klausuler!

Med den holdning har du måske begået et anseeligt karrieremæssigt selvmål, der kan føre til stavnsbånd på arbejdsmarkedet i lang tid fremover. Mange virksomheder gør nemlig deres yderste for at sikre sig, at værdifulde medarbejdere ikke kan skifte til konkurrenten, og faktisk kan klausulerne i din ansættelseskontrakt betyde meget mere end tallet på lønchecken, for i sidste ende kan stramme klausuler smadre hele din karriere.

Som lønmodtager bør du derfor ty til flere modtræk, når du bliver ansat, og papirerne kommer på bordet. Du kan argumentere dig fri af snærende klausuler, få dem gjort mere spiselige i deres ordlyd – eller kræve dig pokkers godt betalt for at skrive under ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

 

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display