Kreditkort forsikrer dig på ferierejsen

Inden du erstatter det gule sygesikringsbevis med en nytegnet rejseforsikring, så kig lige på dine kreditkort. Med det rigtige kort kan du måske få både den kredit og den tryghed, som du har brug for på rejsen.

GENERELT

‘Side 1: Kreditkort forsikrer dig på ferierejsen’

Nyt år – nye regler. det gule sundhedskort, i daglig tale kaldet sygesikringsbevis, dækker ikke som hidtil. Med indskrænkelsen af den offentlige dækning er det nu op til dig selv at sørge for, at du og din familie er godt forsikret, hvis I skulle blive syge eller komme ud for en ulykke på rejsen. Ellers risikerer du at hænge på enorme udgifter til behandling og indlæggelse. Går det rigtig galt, kan især sygetransport blive en uhyggelig bekostelig affære.

 

Du er sandsynligvis blevet bombarderet med tilbud om en årsrejseforsikring
fra dit forsikringsselskab, rejseselskaberne eller sygesikringen Danmark. Ingen vil komme sidst i kapløbet om at imødekomme det nye nationale behov for rejseforsikringer.

 

Men tøv en kende med at takke ja til tilbuddene. Det kreditkort, du allerede har, inkluderer måske også en rejseforsikring, som oven i købet kan være ganske omfattende. I vores oversigt kan du se, hvordan du er dækket af det kort, der allerede sidder i din tegnebog, og – hvis du ikke har et kreditkort – vælge et kort, der i samme ombæring giver kredit, en god rejseforsikring og passer til dine behov.


Køb ikke straks en rejseforsikring, måske dækker dit kreditkort godt nok i hele verden.

Betal rejsen med kortet

 

Desværre er forsikringsverdenen aldrig så simpel, som man kunne ønske sig. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan kreditkortforsikringen dækker. Det, der umiddelbart ser fornuftigt ud, dækker måske ikke din families behov på alle punkter, så du alligevel skal købe ekstra forsikringer til din rejse. Når du har valgt det kort, der bedst dækker dit og din families behov, må du sikre dig, at kortets dækning bliver aktiveret.

 

For at rejseforsikringen kan træde i kraft, kræver en del kreditkort, at den pågældende rejse i et større eller mindre omfang bliver betalt med kortet. Samme krav stilles i nogle tilfælde til de udgifter, du har på selve rejsen, som du ønsker at få refunderet via forsikringen.

 

Men der findes også kreditkort, som dækker, uanset hvordan du bruger kortet. Inden du beslutter dig for det kort, der forsikringsmæssigt passer bedst til dig, skal du også vurdere kreditdelen. Hvad har du og familien brug for, og hvilket kort kan give dig det til en fornuftig pris?

 

Du må se på parametre som kortets pris, årsgebyrets størrelse og omfanget af renter og eventuelt andre gebyrer. Nogle kort har høje årsgebyrer, men tilbyder til gengæld rentefri kredit, mens andre kort er billigere, især hvis du i forvejen er trofast kunde i banken. For at finde det rigtige kort skal du altså afveje de umiddelbare omkostninger ved anskaffelsen med udgifterne ved brug af kortet og begrænsningerne for forsikringsdækningen.

 

Se oversigt over de enkle korts dækning Oversigt over dækningsgraden

‘Side 2: Kreditkort forsikrer dig på ferierejsen’

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display