Krævende solstråler

Et solcelleanlæg var en attraktiv investering før årsskiftet. Nu er der kommet nye regler på området, og derfor skal du se godt på anlæggets pris, før du smider solceller på taget.

GENERELT

Regeringen bremsede effektivt op for installationen af solcelleanlæg på landets hustage, da den likviderede den attraktive nettomålerordning. Det var simpelt hen blevet for attraktivt, at du som ejer af et solcelleanlæg før årsskiftet gratis kunne bruge ledningsnettet som opbevaringsplads for den strøm, som du havde i overskud. I praksis betød det, at hver produceret kilowatt-time (kWt) blev afregnet med det, der svarer til cirka 220 øre i dagens priser. Over de næste 10 år boner en kWt efter regeringens indgreb kun ud med 130 øre, hvorefter prisen efter den periode falder til markedsprisen på forventeligt 50-60 øre. Penge & Privatøkonomi har regnet på effekten af de nye regler. Og selv om det ser skidt ud i forhold til tidligere, er der stadig muligheder for miljøbevidste boligejere, der accepterer et lavt afkast til gengæld for en grøn samvittighed ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display