Kærlighed gør økonomisk blind

Når kærligheden er fundet, så glemmer vi at sikre os selv og hinanden økonomisk. Vi glemmer skødet, andelsbeviset og lejekontrakten.

GENERELT

Kærlighed kan gøre blind for hinandens små fejl, men kærlighed gør også blind, når det kommer til økonomien.

Når der er amoriner i luften bliver skødet, lejekontrakten og andelsbeviset i skuffen. For vi glemmer i høj grad at få styr på de økonomiske forhold, når vi går ind i et parforhold.

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for Danske Familieadvokater, skriver 24timer.

Af de knap 600.000 danskere, som i dag lever i papirløse forhold, står en tredjedel ikke på vigtige papirer om den fælles bolig. Det gælder skøde, andelsbevis og lejekontrakt.

Det kan give store problemer, hvis parforholdet går i stykker.

“Danskerne forholder sig ikke til de økonomiske og juridiske konsekvenser, det har, når man slår pjalterne sammen. Når kærligheden slår ned, lader vi, som om vi aldrig bliver skilt, og undlader helt at få styr på forskellige juridiske forhold, som vil have stor betydning, hvis vi går hver til sit,” siger formand for Danske Familieadvokater Anja Cordes til 24timer.

De manglende papirforhold kommer ikke bag på dr.jur. Ingrid Lund-Andersen, der er ekspert i ugifte samlevendes økonomiske forhold.

“Årsagen er dels, at mange tror, at de har flere rettigheder, end de har. Dels er det svært at lave aftaler om økonomi i et parforhold, fordi et samliv bygger på tillid og fællesskab. I forretningsforhold, hvor en naturlig skepsis er forventelig, er det mere ligetil. At overføre forretningsmentaliteten til samlivsforhold er vanskeligt,” siger hun til 24timer.

Danske Familieadvokaters undersøgelse viser, at det i hele 24 procent af tilfældene er mandens navn alene. Kun i 14 procent af tilfældene er det kun kvindens navn, der fremgår.

Den skødesløshed med skøde og lejekontrakt ryster Karen Sjørup, forsker i køn og ligestilling ved Roskilde Universitet. For mange kvinder ender således med det korteste strå.

“Det er chokerende, men faktum er, at selv meget veluddannede og intelligente kvinder havner i situationer, som kunne have været undgået, hvis de havde sikret sig selv. Men som nyforelsket kan det være svært at udstille sin usikkerhed ved at tale om, at forholdet kan gå i stykker, eller han pludselig kan dø,” siger hun til 24timer.

1.443 personer blev interviewet til undersøgelsen.

Kilde:24timer

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display