Kæmpe potentiale i Royal Unibrew

Er du på udgik efter en aktie med store gevinstmuligheder, og er du samtidig i stand til at tage et eventuelt tab med knusende ro, er Royal Unibrew absolut en overvejelse værd.

GENERELT

Fra slutningen af marts og en måned frem er aktien steget med cirka 75 procent til i skrivende stund kurs 59, men klarer virksomheden sig helskindet ud på den anden side af sin aktuelle gældkrise, kan kursen meget hurtigt spurte op mod 200-300.

For blot et år blev aktien handlet i 600, men så gik der finanskrise og underskud i det, hvorefter kursen bundede ud i 34.

Humlen ved Royal Unibrew er nemlig virksomhedens abnormt store gæld, der ved udgangen af regnskabsåret 2008 kravlede op på 2,2 milliarder kroner.

Set i forhold til indtjening og pengestrømme fra driften er gælden cirka dobbelt så stor som i Carlsberg, hvor mange analytikere ellers har udtrykt højlydt utilfredshed med størrelsen af gælden.

Når dertil kommer et underskud i 2008 på hele 484 millioner kroner, er det måske forståeligt, at markedet har sendt kursen sydpå. Men meget tyder dog på, at rutsjeturen er en gedigen overreaktion.

Ved det nuværende kursniveau handles aktien til 8 øre for en krones omsætning, mens Harboe og Carlsberg handles til henholdsvis 40 og 66 øre. Men et kig på selskabets pengestrømme afslører, at så slem er situationen i Royal Unibrew altså heller ikke.

Gevinsten var

Pengestrømme fra driften efter betalte skatter, men før finansieringsomkostninger, udgjorde 221 millioner kroner i 2008, hvilket er rigeligt til at dække både renter og afdrag på virksomhedens lån.

En række rationaliseringer burde samtidig kunne presse driftsmarginalen nordpå mod de 10 procent, som var normen for blot et par år siden.

Lykkes det at normalisere indtjeningen, er der udsigt til et nettooverskud på omkring 215 millioner kroner, hvilket bør trække kursen op i 500 på længere sigt.

Risikofaktorerne er en stigende rente, manglende succes med rationaliseringer og svigtende afsætning. At dømme efter insidernes opkøb af aktier har både ledelse og bestyrelse dog stor tillid til virksomhedens fremtid.

Samlet har insiderne købt 65.000 aktier efter offentliggørelse af regnskabet. Heraf tegner den nyudnævnte adm. direktør, Henrik Brandt, sig for 27.000 aktier.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display