Invester i attraktiv jord

Invester i velbeliggende byggegrunde i Danmark eller i udlandet. Dette er vel nok den mest rendyrkede form for investering i ejendomsmarkedet overhovedet. Udvikler markedet sig gunstigt, kan der opnås enorme afkast af den investerede kapital.

GENERELT

Fast ejendom har i folkemunde altid haft ry for at være en god investering. Og tjener den faste ejendom også som bolig for en selv, findes der næppe bedre investeringer. Også som spekulationselement kan fast ejendom være en guldrandet investering – men bestemt også risikabel.

Der findes flere tilgangsvinkler til at prøve kræfter som ejendomsspekulant. Man kan fx købe en eksisterende ejendom, som kan benyttes til udlejning. Den mest rendyrkede form for ejendomsinvestering er dog at investere i byggegrunde.

Store prisudsving på grunde
Når ejendomme stiger i værdi (ud over inflationstaksten), er det nemlig i virkeligheden ikke selve ejendommen, der stiger i værdi, men derimod den grund, som bygningen ligger på.

Gevinsten i kroner og øre vil derfor ofte være den samme, om man ligger inde med en tom byggegrund eller en tilsvarende grund med bolig på. Men kapitalbindingen er klart mindre ved kun at købe byggegrunden, hvorfor den procentvise gevinst er meget større.

Til gengæld kan tabet i forhold til den investerede kapital også være rigtig stort, hvis boligmarkedet udvikler sig negativt.

Ejendomsmarkedet oplever ligesom alle andre markeder perioder med såvel faldende som stigende priser. Men er investeringshorisonten tilstrækkelig lang, og man derfor har råd til at ignorere perioder med faldende priser på boligmarkedet, vil man sjældent gå helt galt i byen ved at købe attraktivt beliggende byggegrunde.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display