Inkasso vil trække skyldnere i løn

Skyldnere spekulerer kynisk i deres gæld, og derfor bør de kunne trækkes i løn, mener inkassoformand.

GENERELT

Hvis du skylder penge på tankstationen eller har sprunget afbetalingen for fladskærmen over, så skal du kunne trækkes i din løn. Det foreslår formanden for den danske InkassoBrancheforening, Henning Gericke.

Alt for mange spekulerer nemlig i sin gæld, mener han.

“Samfundet er indrettet til at tage sig af folk, som ikke kan betale, men ikke dem, som ikke vil. Først den dag, politikerne smider fløjlshandskerne og tillader, at man kan gøre udlæg i folks fremtidige løn, får vi retfærdighed for dem som knokler for at betale enhver sit,” siger han til Jyllands-Posten

I skyldnerregisteret Debitor Registret er kommunikationschef Henrik Christensen enig i, at folk spekulerer i, hvilke girokort der lettest kan smides i skraldespanden.

“De sætter sig ned og får et overblik over, hvilke konsekvenser, der er ved at betale én regning frem for en anden. Typisk vælger de at betale netop den regning, de er registreret med, for så kan de fortsat optage lån,” siger han til Jyllands-Posten.

Justitsminister Lars Barfoed vil nu se på, hvor stort problemet er, men siger til morgenavisen, at det er et vidtgående indgreb at trække folk i deres løn.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display