Inflationen koster en børnefamilie 13.000

Tøj og benzin har holdt inflationen så højt oppe, at den nu overgår lønudviklingen i Danmark.

GENERELT

Om mit nye rum – Elina V. G. og Toke Laugesen

Hvorfor skrev I til BO BEDRE?
– Vi ønskede os mere ro i indretningen, mere luft og mere plads til bøger og opbevaring. Og så et sted, hvor vi kunne samles mange mennesker – en god spiseplads, som samtidig skulle kunne fungere som arbejdsplads.

Hvad havde I aldrig selv fundet på?
– Vi havde aldrig selv fundet på at sætte bogkasserne op under loftet, det fungerer super godt. Før var der mindre reolplads, og det virkede også meget mere tungt, da reolerne stod på gulvet.

Hvad er I blevet mest glade for?
– Vi er meget tilfredse med det lange spisebord – at vi kan samles mange mennesker til spisning i stuen. Til dagligt er det også rigtig rart, at stuen er funktionelt delt op i to zoner: én, hvor man spiser eller arbejder, og én hvor man slapper af.

Har I lært noget nyt, efter BO BEDRE har været på besøg?
– Det har været dejligt, at der kom en tredje person, som har taget nogle beslutninger for os.

Vi går selv meget op i design, materialer og interiør og har en mening om tingene, men vi har fundet os rigtig godt til rette med den måde BO BEDREs indretningsekspert Eva Gjessing fik arrangeret indretningen på.

Hun tog i høj grad udgangspunkt i vores egne idéer og ønsker til stil i stuen, men hun fik alle brikkerne til at falde på plads.

Nyt liv i stuen
Elina V. G. og Toke Laugesen bor på Frederiksberg, og pladsen – især i stuen – er en daglig udfordring. For stuen skal kunne mange ting, når lejligheden kun er en to-værelses; opbevaring, hygge, gæster, arbejde …

Før havde læserparret placeret en stor tung reol op ad endevæggen ved siden af vinduet, og den var dermed det første, man så, når man trådte ind i stuen.

Ved at samle opbevaringen i bogkasser under loftet, fik BO BEDREs indretningsekspert plads til et langt spisebord, der både kan fungere som daglig spiseplads, arbejdsbord og samlingspunkt for gæster.

Samtidig ønskede Toke sig noget sort og maskulint inventar, og Elina drømte om en mere etnisk inspireret indretning. En kombination, der i virkeligheden ingen problemer var i, når blot elementerne blev valgt og brugt med omhu …

Lad den hvide sofa træde frem
Elina og Toke var gået (lidt) i hvidt-fælden, som vi før har beskrevet her på siden. Faren ved at have mange og store lyse møbler er nemlig, at rummet hurtigt kommer til at virke kedeligt og ferskt.

Så for at lade den hvide sofa her i stuen træde frem, er væggen bag nu blevet malet i en varm og venlig grå tone.

Parret havde desuden købt et Kelim-tæppe på en ferie i Tyrkiet, og ved at arbejde videre med farverne herfra i puder, tæpper og kunst på væggene er der blevet skabt en fin sammenhæng.

Kelim-tæppet er desuden blevet suppleret af et mørkt asiatisk tæppe, også fra Tyrkiet, foran den hvide sofa, som det nye sofabord og den lille skammel står flot frem på. De skaber også en fin kontrast i kombinationen mellem det blanke stål og det rå træ.

En produktiv plads
Månedens læserpar døjede med at få plads til alle de bøger og redskaber, de bruger, når de arbejder hjemme som hhv. grafisk designer og arkitektstuderende.

Før havde de samlet det meste i en ret massiv og stor reol – men ved i stedet at placere det i hvidmalede bogkasser under loftet, er der blevet plads til det større arbejds- og spisebord, som på samme tid inddeler stuen i ophold og spise/arbejde.

Bordet er markant og sort, efter Tokes ønsker om flere maskuline møbler. Det er købt brugt, slebet og malet med en sort træmaling i højglans. Sammen med den overdimensionerede arkitektlampe giver det den mere stringente fremtoning i stuen, som lejlighedens mandlige beboer efterstræbte.

Til gengæld bliver de sorte møbler blødt op af de lette spisebordsstole med varme skind og de etniske tæpper og tekstiler, som tilfredsstiller Elinas lyst til farver.

Radiatoren har fået en praktisk hylde i malet træ over sig til nips og afsætning nær sofaen. Og så er alle blevet glade, når nu der er plads til både at hvile, hygge, arbejde og have gæster i skøn forening.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display