Hvornår har jeg været ledig for længe?

GENERELT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
For godt et år siden blev jeg afskediget som direktør i en mindre produktionsvirksomhed i forbindelse med en fusion. Jeg fik to års løn med mig og har endnu ikke fundet nyt job. Og nu begynder jeg at få en snigende fornemmelse af, at jeg har været for længe ude af arbejdsmarkedet til at komme i betragtning til de muligheder, der byder sig.

Hvornår begynder det at være påfaldende og trække i negativ retning, at man endnu ikke har fundet et andet job? Hvornår begynder det så at sige at gå ud over ens markedsværdi? H.L., København

SVAR:
Som tiderne er i øjeblikket, skal man uanset organisatorisk niveau påregne, at det kan tage nogen tid at finde et nyt job efter en afskedigelse. Jo højere oppe i organisationen man har siddet, jo længere tid vil det tage, eftersom udbuddet af stillinger inden for topledelse er meget mindre end udbuddet for specialister og mellemledere.

Som udgangspunkt skal man være opmærksom på, at det at finde sig et nyt job i sig selv er et fuldtidsjob, der kræver en struktureret og vedholdende indsats, hvor man bearbejder jobmarkedet. For topledere skal man påregne at det kan tage 12-18 måneder, givet man altså tager den strukturerede tilgang til opgaven.

Du har således ikke på nuværende tidspunkt været væk fra arbejdsmarkedet så længe, at det har påvirket din markedsværdi, omend det bør være en målsætning, at du finder et nyt job inden for de kommende 12 måneder. Jeg vil foreslå, at du arbejder målrettet på tre fronter. Dels vil det være en god idé at kontakte de mere markante headhuntere/rekrutteringsfirmaer, for at du kan præsentere dig selv og de kapabiliteter, du har at byde på. På den måde bliver du synlig for de researchere, der identificerer kandidater til job.

En anden indgangsvinkel er at identificere de virksomheder, som du godt kunne tænke dig at blive ansat i. Ved at møde ledelsen i disse virksomheder holder du dig dels opdateret på, hvad der rører sig, og du får dels udvidet dit netværk ganske betragteligt. Indgangsvinklen til disse møder kan være, at du gerne vil møde dem for at høre deres vinkel og gode råd til en person i din situation, og at du kontakter netop dem, fordi du finder deres virksomhed interessant og inspirerende.

Endelig skal du naturligvis holde dig orienteret om ledige jobs på jobportaler og i medierne i øvrigt.

Hilsen Christian Steen Larsen (Managing partner i Executive Search-selskabet BackerSkeie)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display