Hvornår er det for sent at fortryde et boligkøb?

Spørgsmål til Penge & Privatøkonomis juridiske ekspert, advokat Erik Berg

GENERELT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Hænger jeg definitivt på et køb af en ejerbolig, når jeg har skrevet under på købsaftalen, eller har jeg stadig mulighed for at springe fra, og koster det i så fald noget? S.C., Aarhus N

SVAR:
Aftaler skal holdes. Dog har vi enkelte steder i dansk lovgivning indført fortrydelsesmuligheder. Det drejer sig om forbrugerbeskyttelsesregler. Hvis du køber en ejendom, der fortrinsvis skal anvendes til beboelse, så er du omfattet af forbrugerbeskyttelsesregler og har en fortrydelsesret, der gælder i seks hverdage efter aftalens indgåelse.

Betingelsen for at kunne fortryde er, at du inden for fristen skriftligt giver sælger besked om, at du fortryder og inden for samme frist ligeledes betaler en erstatning på 1 procent af købesummen. Fortrydelsesretten gælder, uanset om du køber direkte af sælger, via en ejendomsmægler eller hos en bygmester. Ved køb hos en bygmester skal du dog ikke betale en erstatning på 1 procent.Der er ikke fortrydelsesret ved køb på auktion.

Den kloge person undersøger selvfølgelig forholdene på alle måder, inden han underskriver købsaftalen, får derfor ikke brug for fortrydelsesretten og sparer således 1 procent af købesummen. Dog kan der naturligvis opstå forhold af uventet karakter, som gør fortrydelsesmuligheden til en attraktiv løsning.

Hilsen Erik Berg (Advokat (H), Bobestyrer. Berg Advokater)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display