Hvordan undgår jeg at være overkvalificeret?

GENERELT

MÅNEDENS SPØRGSMÅL

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:

Jeg har tidligere haft flere direktørposter, men af familiemæssige årsager sigter jeg lavere i dag. Når jeg søger job som specialist, oplever jeg dog ofte, at min historik er en barriere. At virksomheder smider mig i nej-bunken med den begrundelse, at jeg er overkvalificeret. Hvad gør jeg? J.M., Aalborg

SVAR:

Grundlæggende har jeg den holdning at man ikke kan være overkvalificeret. Kan man være for dygtig til et job? Kan man løse en opgave for godt? Nej vel.
 Men tvivlen kommer ind i billedet, når den ansættende virksomhed skal vurdere din motivation for den pågældende stilling.
 »Hvordan kan en tidligere direktør overhovedet være interesseret i en rolle på dette niveau? Han vil helt sikkert søge videre ved først givne lejlighed,« lyder tesen typisk.
 Sørg for, at der ikke hersker tvivl om din ægte motivation for en stilling på dette niveau - og overvej også følgende:
 Nedton eventuelt direktørtitlerne i dit CV, udelad dem måske helt, men beskriv blot, hvad du rent faktisk lavede i rollen, og de resultater du skabte rent operationelt. Altså skru ned for det strategiske og op for det operationelle.
 Og tag eventuelt telefonisk kontakt til den ansættende part. Det giver dig mulighed for at vise, at du er meget motiveret, og at du har oplevet, at din historik har givet dig nogle afslag, som du ikke finder helt berettigede. Du opnår to ting. Dels bliver du genkendt i stakken, og det er altid godt, når der skal læses ansøgninger. Derudover har du fået adresseret din baggrund. Ultimativt vil du nok fornemme under samtalen, om det er indsatsen værd for dig at søge, og det har jo også værdi.

Hilsen Christian Steen Larsen (Managing partner i Executive Search-selskabet BackerSkeie)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display