Hvordan går jeg fra specialist til leder?

Ugens spørgsmål til Penge & Privatøkonomis panel af eksperter.

GENERELT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Jeg 30 år og ansat i en stor bank. Mit arbejdsområde er meget specialiseret. Jeg vil gerne væk fra rollen som specialist og være leder, men hvordan griber jeg det an i forhold til min chef, så han ikke tror, jeg er på vej væk?
K.S., København

SVAR:
Det er aldrig nogen skade til at være ambitiøs, ligesom det sjældent er nogen dårlig idé at dele sine ambitioner med sin chef. Chefer bliver de fleste steder blandt andet målt på deres evne til at udvikle deres medarbejdere.

Hvis du alligevel ikke føler, at din nuværende chef er en person, du kan være fortrolig med i denne type sager, kan en mulighed være, at du deler dine ambitioner om en karriere som leder med den HR partner, der er tilknyttet din afdeling. På denne måde sikrer du, at ledelsen som helhed er klar over, at du har ambitionerne og således kan være opmærksomme på dig, dersom de vurderer, at du også har potentialet.

Du skal dog være opmærksom på en ting, og det er, at en HR partner til enhver tid er loyal over for ledelsen. Så lige som i alle andre af livets forhold skal man ikke sige noget, man ikke kan tåle at høre igen fra andre.

Hilsen Christian Steen Larsen (Managing partner i Executive Search-selskabet BackerSkeie)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display