Hvordan får jeg flest penge, hvis min mand dør først?

GENERELT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Min mand og jeg har to fælles børn, men han har også en datter fra tidligere. Vi vil sikre os, at jeg arver så meget som muligt, hvis min man dør før mig, så jeg ikke er tvunget til at sælge vores hus for at kunne udrede arv til min mands datter. Vi har fælleseje. Hvordan sikrer vi os, at jeg arver så meget som muligt, og hvor mange procent er det maksimalt? M.D., Allerød

SVAR:
I sikrer jer, at du arver mest muligt ved at oprette et testamente, hvor du som eventuel længstlevende skal arve mest muligt.
  Har I fælleseje, vil du få halvdelen af det samlede fællesbo - altså både det du og han ejer. Af den anden halvdel vil du ved testamente kunne arve ¾, og af den resterende ¼ vil du være tvangsarving til halvdelen. Alt i alt vil du altså få 45/48, kunne sidde i uskiftet bo med fællesbørnenes arv, som samlet er 2/48, og du skal kun skifte særbarnet med 1/48 - cirka 2 procent. Desuden vil du uden om boet få diverse pensions- og forsikringsordninger, hvilket ofte er betydelige beløb.
  Man kan, og det sker tit, også indhente samtykke fra særbarnet, til at sidde i uskiftet bo. Du og din ægtefælle kan så oprette et fælles testamente, hvor I bestemmer, at særbarnet ved længstlevendes død skal arve som var det et fællesbarn, så særbarnet i sidste ende får samme del, hvis I ønsker dette.

Hilsen Erik Berg (Advokat (H), Bobestyrer. Berg Advokater)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Læs også: Hvad må du give familien i gave?

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display