Hvor stort spillerum er der i min lønforhandling?

Ugens spørgsmål til Penge & Privatøkonomis eksperter.

GENERELT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL
Når det kommer til lønforhandlingen i forbindelse med en nyansættelse, hvor stor margin er der så typisk for forhandling, og hvor meget ligger lønmæssigt i faste rammer set fra virksomhedens side? J.D., Solrød

SVAR
De fleste virksomheder har en idé om, hvad de enkelte job kan bære rent lønmæssigt. Det skyldes flere ting. Dels er der hensynet til budgettet, som jo ligger fast for året, herunder også den samlede lønsum for virksomheden.

Inden for rammerne af denne er der dog som regel en vis fleksibilitet, men selv om løn og vilkår er en ting, som aftales mellem den enkelte medarbejder og virksomheden, så vil det oftest rygtes, hvis en medarbejder har en løn, så han ligger væsentligt over sine kolleger på samme niveau.

Uagtet at der ligger budgetter og en slags øverste grænse for, hvad et job kan bære lønmæssigt, så forholder de fleste virksomheder sig som regel til, hvad den potentielt nye medarbejder har med i form af kvalifikationer og erfaring sat op imod krav om løn og øvrige vilkår. Der er således altid en forventning om, hvad lønnen skal være, når der slås nye jobs op, eller hvis et job skal genbesættes.

Når det så er sagt, bør man som virksomhed ikke lade de sidste 1.000 kroner om måneden være afgørende for, om man får ansat den helt rigtige medarbejder. Men det vil altid være en vurdering af, hvorvidt lønkravet står mål med den værdi, medarbejderen vil skabe i virksomheden.

Hilsen Christian Steen Larsen (Managing partner i Executive Search-selskabet BackerSkeie)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Læs ekspertens guide til lønforhandling. 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display