Hver fjerde vil arbejde mere

Den økonomiske krise vil få mange til at arbejde mere for at sikre en ekstra indkomst. Derudover vil vi især spare på varme, elektricitet og luksus for at få luft i budgettet.

GENERELT

Der er tilsyneladende intet som en økonomisk krise til at afhjælpe problemet med manglende hænder på arbejdsmarkedet.

27 procent af de adspurgte i en undersøgelse fra Nordea erklærer, at de vil (eller sikkert vil) arbejde mere for at få ekstra indkomst midt i krisen.

Men det er ikke kun problemet med manglende hænder, som den økonomiske krise kan have en positiv effekt på.

Også miljøet kan blive en vinder, for åbenbart formår krisen bedre end nogen oplysningskampagner at påvirke folks adfærd i en mere miljømæssig forsvarlig retning.

Børnene er fredet
Således erklærer halvdelen af de 1.017 adspurgte personer i undersøgelsen, at de har tænkt sig at (eller sikkert vil) spare på varme og elektricitet i 2009.

Dernæst er det luksusforbruget, der står for skud i bestræbelserne for at få luft i budgettet. 39 procent melder ud, at de vil (eller sikkert vil) skære i luksusforbruget som eksempelvis dyre mærkevarer, restaurantbesøg, kunst, designermøbler og lignende.

Men er intet helligt i jagten på en mere solid økonomi? Jo, børnene. Kun 4 procent overvejer at skære ned på fritids-/sportsaktiviteterne for børnene, og foreløbig er hjemmet også fredet. Kun 6 procent pønser på at flytte i en billigere bolig.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display