Hver fjerde om streaming: "Vi får ikke nok for pengene"

Selvom tjenesterne ikke kan indfri danskernes forventning til aktuelt indhold, bliver brugerne hængende.

GENERELT

Selvom streamingtjenester på få år er blevet så populære, at knap 6 ud af 10 danskere i dag streamer indhold regelmæssigt, er der rigelig plads til forbedring.

En ud af fire mener nemlig ikke, at de får nok valuta for pengene, når de betaler deres månedlige abonnement. Det viser en rundspørge, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

»Streamingtjenesterne har selv været med til at skrue forventningerne op til et niveau, de ikke helt kan indfri. Mange forbrugere savner, at der er mere aktuelt indhold og eksempelvis helt nye film. Når de sidder med oplevelsen af, at det er gammelt, bliver de utilfredse,« siger Claus Bülow Christensen, medieanalytiker hos Zibra Digital Media Group.

Læs mere: Her er de bedste og værste streamingtjenester

Abonnementer til nye film

Alligevel er det de færreste, der opsiger deres streamingabonnement på grund af utilfredshed med indholdet.

»For så er der jo alligevel lige en serie, man venter på næste sæson af, og en gang imellem er der også en god film, så det er ikke en utilfredshed, som særlig mange handler på,« siger Claus Bülow Christensen.

Mere streaming: Hver fjerde dansker dumper Netflix: Her skuffer streaming-giganten

Han mener ikke, at utilfredsheden vil blive mindre, før der kommer abonnementer på gaden, hvor man har adgang til helt nye film.

»Kampen mellem de her tjenester går på, at man med så jævne mellemrum som muligt kan tilbyde nyt indhold. Jeg er overbevist om, at tjenesterne på et tidspunkt opretter premiumabonnementer, som er dyrere, men som til gengæld giver adgang til helt nye film, lige efter de er vist i biografen.«

Se ekspertens vurdering: Stor test af streamingtjenester: Her er de bedste

Anbefalede artikler

Cxense Display