Hvem får mine pensioner, hvis jeg dør?

GENERELT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Jeg er 52 år, er gift og har en pensionsopsparing på mere end 2,5 millioner kroner. Det er dels en arbejdsgiverpension, dels en privat ratepension i banken. Hvad sker der med pengene, hvis jeg dør før pensionsalderen? Og har det nogen betydning, om jeg er gift eller ej? D.D., Kolding

SVAR:
Som udgangspunkt er det begunstigelsen på dine pensionsordninger, som bestemmer, hvem der modtager udbetalingen, hvis du skulle dø før den opnåede pensionsalder. Dette gælder såvel for din private pension som for din arbejdsgiverordning. Hvis du ikke selv aktivt har indsat en begunstigelse, vil det typisk være dine nærmeste pårørende, som er indsat. Nærmeste pårørende vil i dit tilfælde være din ægtefælle, da du er gift.

Hvis du ikke var gift, men eventuelt havde en samlever, ville det have haft betydning for udbetalingen, hvornår ordningerne er oprettet. Dette skyldes, at ens eventuelle samlever først blev omfattet af betegnelsen nærmeste pårørende for ordninger, som er oprettet efter 1. januar 2008. Ved ordninger fra før 1. januar 2008 skal man aktivt indsætte sin samlever som begunstiget, hvis man ønsker dette.

Hilsen Per Strøm (Pensionschef i Handelsbanken og ekstern underviser i pension)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display