Hvad skal vi huske, når vi bliver gift?

Ugens spørgsmål til Penge & Privatøkonomis eksperter.

GENERELT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Jeg har barn fra et tidligere forhold og skal nu giftes med en kvinde, som ligeledes har et barn med ind i forholdet. Forhåbentlig får vi også barn sammen. Hvad er juridisk set de vigtigste forhold, vi bør være opmærksomme på, når vi bliver gift.
N.B., Aarhus N

SVAR:
Det er svært at svare generelt, da det afhænger af en lang række ting. Er der eksempelvis tale om børn, der er voksne og flyttet hjemmefra, eller er der tale om hjemmeboende, mindreårige børn? Er der en særlig situation, der taler for, at et barn skal være stillet anderledes end andre børn, og er der forskel i din og din ægtefælles økonomiske situation?

Typisk bør man interessere sig for, hvilke forpligtelser man indgår i, når man bliver gift - og hvad der skal ske ved udgangen af ægteskabet, uanset hvordan det ophører.

I kan således med fordel overveje, hvordan jeres værdier skal deles i tilfælde af skilsmisse. Skal der være formuefællesskab i ægteskabet eller en eller anden form for særeje, hvor I sikrer de værdier, I har med ind i ægteskabet? Og skal der etableres særeje, bør det ske, inden I bliver gift.

Er der store aktiver købt i fællesskab, for eksempel en bolig, og er der gæld i boligen, som I begge hæfter for, bør I udarbejde en aftale, der forpligter jer begge til fortsat at betale til fællesudgifterne, så længe huset ikke er solgt - også selv om samlivet måtte være ophævet.

Endelig bør I tage stilling til, hvad der skal ske, hvis en af jer dør. Førstafdødes særbarn skal give tilladelse til, at den længstlevende må sidde i uskiftet bo. Overvej, om I ønsker at skabe en situation, hvor den længstlevende af jer er begunstiget på særlig vis ved et testamente, og hvilke konsekvenser det har for førstafdødes barns arv nu eller senere.

Ovenstående giver jer et indblik i en række af de forhold, I bør vurdere nærmere. Jeg vil foreslå, at I gør jer en række overvejelser og sikrer jer forsvarlig rådgivning.

Hilsen Erik Berg (Advokat (H), Bobestyrer. Berg Advokater)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display