Hvad gør jeg med kapitalpensionen på 500.000 kroner?

GENERELT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Jeg har en kapitalpension i PFA på cirka 500.000 kroner. Hvad er det nye, der sker i 2013, og hvad vil i foreslå mig at gøre i forhold til de nye regler.
P.A., Helsingør

SVAR:
Med vedtagelsen af skattereformen vil det fra 2013 ikke længere være muligt at indbetale på kapitalpension med skattefradragsvirkning. I stedet åbner et nyt pensionsprodukt kaldet aldersopsparing, hvilket på mange punkter minder om den velkendte kapitalpension.

På alderspensionen kan der i 2013 indskydes 27.600 kroner. Indbetalingen er ikke fradragsberettiget, og ved udbetalingen skal der tilsvarende ikke betales afgift eller skat. Aldersopsparingen er øremærket til pensionstidspunktet, og afkastet er lempeligt beskattet med aktuelt 15,3 procent i PAL-skat.

Pensionsopsparere med kapitalpension har mulighed for at omlægge deres kapitalpension til en aldersopsparing ved at betale statens afgift, og udbetalingen fra aldersopsparingen vil derfor være skattefri på pensionstidspunktet. I 2013 har regeringen et særtilbud på denne omlægning, hvor der kun skal betales 37,3 procent af kapitalpensionen i afgift mod de normale 40 procent.

Tilbuddet er oplagt for langt de fleste kapitalpensionsopsparere, og med 500.000 kroner vil der være en pæn besparelse ved at omlægge til alderopsparingen. Den konkrete besparelse afhænger selvfølgelig af eksempelvis den forventede forrentning, så jeg kan ikke svare med et konkret beløb, men prøv de beregnere, som vi blandt andet har placeret på vores hjemmeside i Handelsbanken.

Hilsen Per Strøm (Pensionschef i Handelsbanken og ekstern underviser i pension)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display