Her vil danskerne helst bo

Esbjerg er den mindst attraktive by, mens flest vil bo i domkirkebyen Roskilde, viser en opgørelse blandt de ti største danske byer.

GENERELT

Esbjerg er andet end fisk og Svend Wiig Hansens skulpturer “Mennesket ved havet”.

Men måske er det ikke gået op for danskere.

Havnebyen kommer i hvert fald ind som en klar bundprop i en opgørelse over, hvor danskerne gerne vil bo – eller ikke bo.

Roskilde, København og Aalborg de mest attraktive byer at bo i, mens Esbjerg, Randers og Horsens er de mindst attraktive.

Det viser en opgørelse fra portalen Boligønsker.dk over, hvor mange boligsøgende der har søgt bolig i de ti største danske byer over de seneste fem måneder.

Opgørelsen omfatter cirka 3.500 boligsøgende, som er et repræsentativt udsnit af de danskere, der i perioden har søgt boliger i Danmark.

“Ifølge opgørelsen er Esbjerg, Horsens og Randers de mindst eftertragtede byer målt på antallet af søgeannoncer. Og målt i forhold til sit eksisterende befolkningstal er Esbjerg den mindst eftertragtede by at bo i blandt de 10 største danske byer,” siger Thomas Barfod fra Boligønsker.dk.

I Jylland er Aalborg og Vejle de mest eftertragtede byer at bo i set i forhold til deres eksisterende befolkningstal, mens Odense på Fyn er meget lidt eftertragtet.

“Roskilde, som er den mindste af de ti byer, fremstår som en perle i opgørelsen, og er den klart mest eftertragtede by, set i forhold til sin størrelse,” siger Thomas Barfod fra Boligønsker.dk.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display