Her kan gældsramte få hjælp til budgettet

Samfundets fattigste kan få hjælp til at skabe stabile rammer om privatøkonomien med gratis gældsrådgivning.

GENERELT

Mange ressourcesvage, fattige eller gældsramte danskere har opdaget, at der er hjælp at hente, hvis regningerne hober sig op.

Siden 2009 har 4.000 danskere modtaget hjælp til at få styr på økonomien hos en af Danmarks fem gratis gældsrådgivninger, skriver Politiken.

“Vi er et tilbud til folk, der ikke har andre steder at gå hen. I banken bliver de på en pæn måde bedt om at gå igen. Og i kommunen vil sagsbehandleren gerne hjælpe, men de har sjældent tid til at hjælpe med at lægge budget,” siger Eva Tetzlaff, socialrådgiver og en af de ansvarlige hos Settlementet, som er et af de fem rådgivningstilbud, til Politiken.

Tilbuddet er især blevet taget godt imod af ‘tunge’ kontanthjælpsmodtagere, som har oparbejdet stor gæld over flere år.

“Det er altså ikke mennesker, der har levet over evne og købt for meget sushi. De har ofte haft svære livsvilkår fra starten,” understreger Eva Tetzlaff.

Gældsrådgiverne hjælper både med at lægge budgetter og skabe dialog med klienternes kreditorer, og på Settlementet kan man også tilbyde juridisk rådgivning.

Rådgivning er dog ikke i sig selv en vej ud af gælden, men kun et skridt på vejen, siger Eva Tetzlaff.

“Man kan ikke betale syv kreditorer, når man er på kontanthjælp. Vi har solstrålehistorier, men meget få kommer helt af med gælden. Måske får de heller ikke et større rådighedsbeløb ud af rådgivningen, men de kan få styr på dagligdagen. Og mentalt sker der en kæmpe forandring med folk, når de har fået skabt overblik.”

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display