Her giver penge knas i parforholdet

Der er mange økonomiske uvaner, som kan give knas i kærligheden. Især kvinder er opmærksomme på økonomien, når de vælger partner.

GENERELT

Selv om vi danskere er økonomisk bevidste, når vi vælger mage, er det ikke vægten af guld, der får kærligheden til at spire. Til gengæld lurer de klassiske kønsroller lige under overfladen, og kvinder er klart mere økonomisk bevidste i deres partnervalg end mænd. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Nordea.

Nordeas undersøgelse med den dramatiske titel Lovekillers peger på en perlerække af dårlige pengevaner, som kan få ens udkårne til at bakke ud af forholdet. Og kvinder lægger mere vægt på økonomien end mænd.

Emilia van Hauen er sociolog og beskæftiger sig med moderne livsformer, samfundstendenser og kønsroller. Hun mener, at kvindernes overrepræsentation har en naturlig forklaring.

»Det er de gamle kønsroller, som stadig slår igennem. Kvinder er mere sårbare økonomisk og får for eksempel stadig mindre i løn end mænd. Derfor er det også vigtigere for kvinderne, at en potentiel partner er økonomisk stabil og kan klare sig selv,« siger Emilia van Hauen ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display