Her får du hjælp til store el-besparelser

Forbrugerrådet går med ny hjemmeside til kamp for billigere el til alle interesserede el-forbrugere.

GENERELT

På trods af at politikerne for næsten ti år siden liberaliserede el-sektoren for at skabe mere konkurrence og dermed billigere strøm til forbrugerne, er der kun sket minimal forandring.

Mens mange virksomheder har haft succes med at opnå store rabatter, så kniber det i høj grad for de private elkunder at få skåret ned på den samlede elregning på 19 milliarder kroner årligt.

Ifølge Forbrugerrådet er elsektoren uigennemsigtig, og elkunderne betaler trods liberaliseringen stadigt for meget for deres strøm.

Derfor starter de nu kampagnen “Tænk Strøm – så bliver du ikke snydt”, hvor rådet vil gøre det nemt, billigt og trygt at være aktiv el-kunde.

- I elsektoren har der alt for længe manglet konkurrence, og forbrugerne er trætte af at blive snydt. Derfor går Forbrugerrådet til kamp for konkurrence, billigere elpriser og mere gennemsigtige kontrakter, siger Forbrugerrådets direktør Rasmus Kjeldahl.

Alle danske forbrugere med en elregning kan på Forbrugerrådets hjemmeside – www.taenk.dk/taenk-strom – uforpligtende tilmelde sig kampagnen med gruppekøb af strøm.

Derefter indhenter Forbrugerrådet tilbud fra el-selskaberne og serverer det bedste tilbud. Så kan forbrugerne give endeligt tilsagn, hvorefter Forbrugerrådet klarer alt det praktiske ved skiftet af elleverandør.

- Vi har hidtil uden held forsøgt os ad politisk vej, men nu giver vi magten tilbage til forbrugerne, siger Rasmus Kjeldahl og fortsætter:

- Jo flere forbrugere, der går sammen, desto større er chancen for, at vi kan skaffe lavere priser, mere gennemsigtige aftaler og muligheden for et reelt miljøvenligt tilvalg af strøm.

Forbrugerrådets søsterorganisationer i Holland og England har inden for de seneste år med stor succes introduceret samme type aftaleformidling.

Inden for områder som elforsyning, gas, mobilabonnementer, internet og kabel-tv har man samlet store grupper af forbrugere og derefter forhandlet fordelagtige aftaler over for leverandørerne.

- Vi gør det, fordi der er et stort behov for det. I Danmark er det indlysende, at konkurrencen på elmarkedet er for ringe. Derfor er det oplagt at starte her, siger Rasmus Kjeldahl.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display