Her får du bedst styr på pensionen

På nettet kan du selv beregne, om du sparer tilstrækkeligt op til pensionen. Problemet er, at pensionsselskabernes beregnere stritter i alle mulige retninger, da branchen ikke har nogen fælles standard for metoden. Penge & Privatøkonomi tester.

GENERELT

Som så mange andre danskere er vores testperson Steen Laursen i tvivl om sine pensionsforhold. Han ved godt, at han ikke har sparet særlig meget op, men han vil gerne vide, hvor meget han fremover skal spare op for at kunne få en fornuftig økonomisk tilværelse som pensionist.

Vi har derfor placeret ham foran en computer og bedt ham teste fire pensionsberegnere fra pensionsbranchen. Målet er, at Steen Laursen skal få en fornemmelse af, hvor stort hans opsparingsbehov er. Resultaterne forvirrer. Hos Danske Bank opnår han en dækningsgrad på 85 procent, mens den hos Nykredit Bank falder til 58 procent ved at indtaste de samme tal. Dækningsgraden angiver, hvor stor en procentdel af sin aktuelle løn, han vil modtage i pension. Det største problem for kunderne er, at hvert pensionsselskab har udviklet deres egne beregningsmetoder og forudsætninger ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display