Henrik scorede 400.000 kr. på at droppe garantirenten

Mange kan droppe deres garanterede pension til fordel for mere usikker markedsrente og få 25-50 procent i engangsbonus. Læs, om du skal takke ja.

GENERELT

Med et tilbud om godt 400.000 kroner ekstra i pension blev Henrik Porst for nylig stillet over for et af de størsteprivatøkonomiske dilemmaer i sit liv. Hans pensionsselskab Sampension gav ham det fantas­tiske tilbud, hvis han gik med til at opsige sit gamle traditionelle pensionsprodukt med et garanteret afkast på 4,5 procent og i stedet flyttede pengene over i et mere usikkert pensionsprodukt med markedsafkast.

En pensionsordning, der med at slag vokser fra 1,7 millioner kroner til 2,1 millioner kroner, gør det svært ikke at drømme ekstra søde drømme om en nært forestående pensionsalder krydret med rejser og rødvin. Men tilbuddet lød næsten for godt til at være sandt. Hvem har sidst hørt om et pensionsselskab, der forærer penge væk – og så mange penge?

Beslutningen blev ikke nemmere af, at Henrik Porst har planer om at gå på pension, før han fylder 67 år ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display