Hele dit liv er økonomisk risiko

Din risiko er mest tydelig, når du investerer i aktier, men i alle livets aspekter tager du en privatøkonomisk chance. Lige fra det første job til din pension. Tjek, hvordan du garderer dig mod de negative sider ved risikoen.

GENERELT

JOB
Risiko: Du bliver fyret og kan ikke få nyt job med samme løn

Din arbejdskraft indbringer dig 20-25 millioner kroner over et langt liv, men en fyring kan i en periode sætte en stopper for pengestrømmen. Professor Michael Møller fra CBS har privatøkonomi som et af sine arbejdsområder og mener, at mange mennesker er for skødesløse i forhold til deres egen jobsikkerhed.

»Der er folk, der tror så meget på, at de beholder deres nuværende job til pensionering, at de ikke har sørget for, at de kan få et andet job, hvis virksomheden lukker, eller de bliver fyret,« siger han.

Michael Møller understreger sin pointe med en historie fra filmen Troldmanden fra Oz. Her fortalte skuespilleren, der spiller løve, at han senere i sin karriere kun kunne få løveroller, og dem var der ikke mange af ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display