Gyldne priser

Salg af gamle smykker og ure af guld er blevet en form for folkesport. Priserne er rekordhøje, og det vælter frem med firmaer, der køber guld fra private. Penge & Privatøkonomi tog del i guldrusen.

GENERELT

Googler du ordet guldsalg, finder du hurtigt 7-8 firmaer, der køber guld af private, for de rekordhøje guldpriser får i øjeblikket tusindvis af danskere til at sælge ud af deres guldreserver. Gamle arvestykker, smykker, vielsesringe og lommeure bliver i stor stil omsat til kontanter.

»Bare siden vi etablerede os i foråret 2011, har vi oplevet en tre- eller firedobling i interessen for at sælge guld,« siger Sidsel Glerup, administrerende direktør i Nicuma.dk, der køber guld fra private.

Hun er blot en af utallige aktører i en branche, hvor der hele tiden dukker nye guldkøbere op, og hvor forretningsmetoderne kan være utraditionelle. Penge & Privatøkonomi gravede selv lidt guld frem, gik undercover som privat sælger og undersøgte, hvordan tingene foregår ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

 Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display